Vergelijk offertes
Bespaar tot 40%
Onafhankelijk advies
100% Gratis en vrijblijvend

Waarom groendak ?

Met een groendak bespaar je niet alleen op je energierekening. Je huis is koeler in de zomer en je bevordert de biodiversiteit. 

Goedkope energie

Er bestaan verschillende soorten groendaken, maar bij alle soorten bespaar je op je energierekening. Vooral in de zomer is dit het geval. Groendaken zorgen voor een koelere woning, zodat je deze niet met airco of een ventilatie installatie hoeft te verkoelen. Als je zonnepanelen hebt, zorgt een groendak voor een hoger rendement van je panelen.

Een slimme investering

Een groendak gaat veel langer mee dan een gewoon dak. Dat komt omdat je dak niet meer direct aan zonlicht en klimaat wordt blootgesteld. Een groendak gaat een halve eeuw mee, terwijl dat bij conventionele daken 20 tot 25 jaar is. Een groendak boven je hoofd laat tevens de waarde van je woning stijgen.

Groen, gezonder en meer comfort

Groene daken zijn buitengewoon goed voor het milieu. Ze zorgen voor meer biodiversiteit, filteren fijnstof en stoten zuurstof af, waardoor je leefomgeving gezonder wordt. Tevens dempen groendaken geluid en zorgen ze voor een heerlijk koele woning tijdens hete zomers.

Wil je weten of je woning

geschikt is voor groendak?
Doe de test

Wil je gratis offertes vergelijken

van specialisten uit je regio?
Vergelijk offertes
Vraag vooralsnog niet beantwoord?
071 560 16 77

Wat gebeurt er wanneer
je een aanvraag doet?

1

Start met het invullen van het formulier en check of je woning geschikt is

2

Vergelijk gratis offertes van duurzame bedrijven

3

Kies de beste offerte en verduurzaam je woning